Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Bli med på bekjempelsen av ørekyta!

Ørekyta er vanskelig å bli kvitt. Men la oss ikke gi opp. Hver og en av oss kan nå bli med å bekjempe den på våre egne fiskeplasser. Hallvard Pedersen i Stokke forteller hvordan:

På flere steder hvor du får kjøpt fiskekort, kan du også låne ørekyte-teiner. Ta dem med og bruk dem på på dine egne fiskeplasser. På den måten blir vi alle med å bekjempe denne ufisken. Det er til vårt eget beste! Mvh Hallvard Pedersen,
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Et godt forslag, synes vi. Vi sender ideen videre til alle som administrerer fisket i områder med ørekyte. Få tak i slike teiner og lån dem bort til folk som kjøper fiskekort. Ikke minst foreldre med barn bør være en viktig målgruppe. Å fiske med teiner, er gøy også for våre minste naturforskere. Å jakte på ørekyte er dessuten meningsfylt. De lærer seg mer om økosystemet og hvorfor det er så viktig å drive kultiveringsarbeid i våre vassdrag. Takk for tipset, Hallvard!  

Kategori: