Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Lag en avstøpning av drømmefisken din!

Lag en avstøpning av drømmefisken din!

Vi opplever stadig sportsfiskere som ikke kjenner igjen drømmefisken sin når den kommer som avstøpning på veggen. Bruk proffe folk selv om det koster litt mer. Fiskeguiden anbefaler Ole Geir Schanke i Rindal, som her viser en utstoppet brunørret på 8,5 kilo fra Sunndalsfjella. Slik ser den ut ferdig montert fra Schankes hånd.

Han har også laget en avstøpning av Audun F. Skjølbergs rekordørret på 13 kilo fra Sognefjorden, den største sjøørreten tatt på stang her i landet.(bildet under).


Ole Geir Schanke forteller Fiskeguiden at de fleste ønsker en perfekt tosidig avstøpning, der du får se fisken sett fra begge sider, som i bevegelse med kropp og finner og alt.
De fleste sportsfiskere koster på seg en skikkelig avstøpning av drømmefisken sin. Den må være perfekt, slik den så ut da den ble landet. Det skal jo være en dekorasjon i stua som du med glede kaster et blikk på nesten hver eneste dag resten av livet!

- Hva det koster å lage en perfekt tosidig avstøpning, med farger som den hadde, den levende fisken?

- En ørret eller laks på 5 kilo kommer på 10400 kroner inkl.m.v.a. full ferdig montert. Ønske du bare en vanlig ensides avstøpning, kan du redusere prisen med 30 prosent, sier Schanke.

Klikk deg inn på Ole Geir Schankes hjemmeside og les mer om landets beste fagmann på avstøpning av fisk. Han har drevet med dette arbeidet i 25 år og har vært både norsk mester, nordisk mester og verdensmester i taksiermi, som er det riktige faglige uttrykket for dette kunsthandtverket. 

Kategori: