Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Mye av rakefisken til NM 2016 var for salt

Dato: 14.11.16

Fisken til Håvardsrud Rakfisk fra Uvdal ble kåret som årets beste rakørret av villfanga fisk i Rakefisk-NM på Vauldalen Fjellhotell i helgen. Håvardsrud fisker i eget vann på Hardangervidda.
Slidre Ørretsenter tok både 1 og 3 plass i oppdrettsklassen. Deres produkt har utmerket seg blant topp tre de siste årene og blir bare bedre og bedre, mente juryen.

Mye av fisken som ikke ble premiert var altfor salt.

Som lokal aktør i fra Røros, tok Stensaas Reinsdyrslakteri 2 plass i både oppdrett og villfiskklassen. På tredje plass i villfiskklassen kom rakørreten til Kjell Stende i fra Vang i Valdres.

Premieutdelingen foregikk under rakfiskbanketten lørdagskveld, hvor vinnerne ble tildelt et spesiallaget keramikkfat i fra Potteriet på Røros.
Det var totalt 14 leverandører med i konkurransen, og til sammen 20 fisker ble vurdert i klassen oppdrett og villfisk.

For mye salt


Til stor glede var det flere nykommere med i klassen for villfisk noe som er en svært positiv trend. Fisken ble vurdert av en jury på seks personer, og dommerne hadde ikke kjennskap til produsent og fisk under bedømmingen. Ut i fra fem kategorier, konsistens, salt, aroma, lukt og farge ble fiskene rangert.
En felles gjenganger i poengfordelingen i begge klasser, er trekk for salt fisk. Dette har særpreget de siste kåringene, og dommerne kommenterer at dette har nok mye å gjøre med de ulike kravene til produksjonen.

Kontakt vinnerne:


Slidre Ørretsenter, tlf 95769870

Stensaas Reinsdyrslakteri AS, tlf 906 05 082

Håvardsrud Rakfisk, tlf 97069810<br
Stende Rakfisk v/Kjell Stende, tlf 41226931


Lofossfisk vant fagjuryprisen på Rakefiskfestivalen på Fagrenes.


Mens rakefisken til Hande Gard fikk folkejuryens pris, var det Lofoss Fisk som ble kåret som vinneren for beste rakefisk under rakefiskfestivalen på Fagernes 4. og 5.november 2016

På andreplass valget fagjuryen Røn Gard, mens Haadem Fisk fikk en fortjent tredjeplass. 

Kategori: