Fiske fra fiskekajakk

  • Nils H. Parborg
  • Emneforfatter
06/03/2021 10:24 #9 av Nils H. Parborg
Fiske fra fiskekajakk opprettet av Nils H. Parborg
Hei,

Jeg tenker å arrangere fiske etter sei, torsk, kveite, lange... etc basert på fiske fra kajakk. Der et et voksende miljø for dette i Europa og det arrangeres forskjellige konkurranser og festivaler rundt omkring. Vi har pr i dag ingen slike arrangement og jeg tenker at om man skal arrangere noe slikt i Norge, så bør dette legges til havfiske.
Selv er jeg mest aktiv på gjedde og abbor, så jeg er ikke så godt orientert om egnede plasser langs norskekysten, så jeg vil gjerne ha forslag. Ser da etter et sted som kan tilby kost og losji for deltagerene og kan tilby "Mother shipping". Mother shipping gjøres ved at man benytter en større båt til å frakte kajakker og fiskere ut til plassen det skal fiskes. Kajakkene kan da enten legges på båten, eller taues etter. Denne båten blir da liggende som sikkerhet, rasteplass og kanskje også for matservering. (Drikke og baguetter holder lenge.)
- Antall deltagere: Flest mulig, minimum 10 stk
- Alle vil bringe egen kajakk.
- Leie av fiskeutstyr kan være aktuelt?
- Mulighet for Mother shipping.
- Gode fiskeplasser som ligger litt skjermet for elementene, tåler dønninger, men krapp sjø slitsomt i lengden.
- Område som kan tilby alternativer avhengig av vindretning.
- Geografisk plassering, maks 15 timer kjøring fra Oslo.

Dette vil ikke bli aktuelt i 2021, men håper å arrangere årlig fra 2022. Jeg skal på et treff oktober med rundt 100 deltagere i Sverige, planen er å presentere ett opplegg der med påmelding.
Mvh
Nils H. Parborg