Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Årets sesong i Stjørdalselva ligger an til å bli den beste i nyere tid.  

Elisabeth Kallevig tok mandag denne laksen på 16,3 kilo på Renå i Meråker. Utmarkskonsulent i Meraker Brug, Mats Jönsson hjelper henne med å holde storlaksen.  
        
            (Foto: Richard Bakken)

Elisabeth Kallevig tok mandag denne laksen på 16,3 kilo på Renå i Meråker. Utmarkskonsulent i Meraker Brug, Mats Jönsson hjelper henne med å holde storlaksen.   FOTO: RICHARD BAKKEN

To av de fem største laksene så langt er tatt på Meraker Brug sine vald. Tirsdag tok Elisabeth Kallevig en laks på 16,3 kilo.

Ikke så rart at utmarkskonsulent Mats Jönsson smiler bredt. Renå-valdet og Fossen i Forra leverer store lakser og opplevelser til kundene som leier fiske. Godt fiske gir fornøyde kunder.

Utmarkskonsulenten er godt kjent med at valdet han tilrettelegger for fiskerne har stor laks. I fjor tok Jönsson sesongens største laks. En kjempelaks på 19,5 kilo.

 

Nadia (11) prøvde fiskelykken for første gang i fjor. Nå fikk hun storlaksen på kroken 

 

Fantastisk godt fiske

– Det er et fantastisk godt fiske i elva og fangsten ligger nesten på sammen nivå som i år 2000, rekordåret i nyere tid.

Jönsson forteller at det er fisk i hele elva.

– Vi får fisken litt senere på sesongen her på Renå, men nå er det massevis med laks i hølene, helt fra Nustadfoss og ned til kommunegrensen. Det er veldig fine forhold med nok vann og godt bett i fisken. Vi har ikke noe å klage på, sier Jönsson.

Han mener forholdene i elva er perfekte.

– Noen ganger er det slik at hvis jeg hadde vært ivrig laksefisker, så ville jeg ikke sittet hjemme, men vært i elva.

– Har du fått noe laks selv?

– Jeg har ikke fått tid til å fiske mye. Det blir mye jobbing når man har dette som yrke.

 

STØRSTE LAKSER I 2020 I STJØRDALSELVA

 

Ingen koronakrise

– Hvordan har dere blitt påvirket av koronarestriksjonene?

– Vi har veldig mange norske gjester og vi har berget ganske bra. Vi hadde 27 dager, omtrent en tredel av fisket, som ble kansellert på grunn av korona. Men så var vi heldig og har hatt et godt gjensalg. Nå er vi ganske godt fornøyd og har nesten solgt alt fisket. Ut fra omstendighetene er vi fornøyd. Men vi føler med dem som ikke kunne komme hit å fiske de dagene de hadde bestilt.

– Hvem er det som ikke kommer i sommer?

– Det er i hovedsak svenske fiskere, pluss noen engelskmenn som har uteblitt.

 

Kategori: