Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Rekordfiske. i Andøy-vassdrag

Laksefiske: Iver Daae (13) og gammelonkel Kjartan Furnes fikk til sammen fire laks på én kveld i Gårdselvvassdraget i Forfjord i Andøy. Foto: Elina Nordhagen Rydland

ANDØY: Så langt i år er det fisket 362 laks i Buksnesvassdraget og nærmere 700 i Åelva. Torsdag kveld fikk Iver Daae (13) fra Tromsø sin første laks i Gårdselva i Forfjord.

Elina Nordhagen Rydland

Publisert: 27.07.2020 06:00Sist oppdatert: 07:23

– Jeg synes det er kjempeartig. Det er veldig spennende når man ikke vet om man får den opp på land og holder på å få den opp, sier Iver Daae.

Han er på Vesterålsferie og står nå ved Gårdselvvassdraget i Forfjord for tredje gang sammen med gammelonkel Kjartan Furnes. Han har vært her mange ganger før.

– Jeg har fisket her i mange år og fått mange fine laks. Ikke så store, men det har blitt mange gode middager. Det er ei koselig elv og et koselig miljø her inne, sier Furnes, som opprinnelig er fra Sula på Sunnmøre, men har bodd i Lofoten i nesten 30 år sammen med samboeren fra Sortland.

God hjelp: Det er fint å ha med gammelonkel på laksefiske. Foto: Elina Nordhagen Rydland

Det er tidlig på kvelden og Iver og Furnes planlegger å fiske i flere timer.

– Vi drar tilbake en gang ut på nattemorgenen. Hjem til Sortland for å få litt søvn, så blir det inn hit igjen, sier Furnes.

Der spenningen ved det å fiske som gjør de mange timene ved elva verdt det.

– Jeg blir ikke lei hvis jeg vet at det er fisk her, sier Iver.

Han har fått napp to ganger i løpet av kvelden, uten hell. Etter at Bladet Vesterålen måtte dra fra Gårdselva torsdag kveld, dro Iver opp sin første laks. Pappa Ola Iversen sier Iver var i ekstase da han kom hjem. Furnes fikk selv tre laks samme kveld.

I ekstase: Iver Daae (13) fra Tromsø var i strålende humør etter å ha fått sin første laks i Gårdselvvassdraget i Forfjord. Foto: Privat

Kategori: