Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Årets storfisker i Sperillen skal kåres


  • Anders Ulsbø tok denne stor-ørreten under fiskekonkurransen i Sperillen i 2016. Lørdag 1. august august skal en ny storfisker kåres. Foto: Privat

Av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert:29. juli 2020, kl. 13:11

Lørdag 1. august inviteres det til fiskekonkurranse i Sperillen.

Konkurransen deles i tre klasser; junior, senior og trolling. Det er gratis å delta for ungdom under 16 år. Påmelding skjer ved å betale deltakeravgift og framvisning av fiskekort.

Innveiing skjer i år på Buttingsrud camping, men barn får også veie inn fisken de fanger på Sperillen Camping. 

Premieutdelingen er på Buttingsrud camping. Alle i juniorklassen får premie. De tre største i hver klasse får premie for størst fisk. 

Alle over 16 år må løse fiskekort, og konkurranseområdet er begrenset til Sperillen og Urula elv. Alle som er med i konkurransen, og som skal fiske fra båt, må bruke redningsvest. Fiske er tillatt med sluk, agn, flue, oter, samt trolling med inntil fire stenger.

Fjordlaget står for en vandrepokal i glass. Den går til størst innveide fisk, uansett klasse.

Konkurransen arrangeres av Sperillen fjordlag, Ådal jeger- og fiskeforening, Hadeland & Ringerike trollingklubb, Sperillen camping og Buttingsrud camping.

Kategori: