Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Barduelva mitt Paradis

Tekst og Foto: Harald Larsen

Med kofferten full av fiskeutstyr og sommerfugler i magen, reiste Harald Larsen opp til Bardu elva i Troms for å prøve lykken. Som førstereis gutt til Bardu var spenningen stor om hva som ventet meg der oppe i Nord. Jeg hadde lest litt i fiskeblader om den idylliske elva med den flotte naturen med høye fjell rundt på alle kanter.

Artikkelforfatteren poserer med en fisk som i seg selv er verd hele turen!Artikkelforfatteren poserer med en fisk som i seg selv er verd hele turen!

 

Jeg er så heldig at min fiskekompis Tom kjenner elva ut og inn etter å ha fisket der i 30 år så en bedre guide skulle jeg lete lenge etter.Flyet landet på Bardufoss rundt midnatt, og jeg var spent om ryggsekken med fluestenger kom til syne på samlebåndet etter og ha byttet fly på Gardermoen. Ut av veggen kom ryggsekken med Vangen stengene i. "YES, nå skal det fiskes" sa jeg til Tom som stod og ventet på meg utenfor terminalen. Var ikke mye plass til vanlige klær i ryggsekken, men det gjorde ikke noe, bor jo nesten i vadebuksa når jeg er på tur. Vi kjørte opp langs elva som lå der vakker og stille med flere vak på overflaten, dette lovet godt tenkte jeg. 

  Istind - Omgivelsene er det ingenting å utsette på! Istind - Omgivelsene er det ingenting å utsette på!

 Da slo det meg, hadde jeg fått med alt av fiskeutstyr, fluer, sneller, typisk meg og tenke på det i denne stund men sånn er det bare. Fluer hadde jeg nok av men hadde jeg med de riktige for Bardu ? Tom gav meg noen tips om hva han brukte så det måtte litt fluebinding til også, for noe av bindeutstyret hadde jeg med på turen.Første fiskedag ble det en ørret på 1,5kg som tok på en døgnflue imitasjon, kroppen var laget av tape med 2 haletråder inni. Det var en deilig følelse og kjenne den spreke Bardu ørreten og det ble litt av en fight. Brukte rundt 20 minutter for å lande fisken i håven, og at jeg fikk den på en ny flue var bare herlig. 

 

I løpet av fisketuren ble det dratt opp flere fine røyer og ørret.I løpet av fisketuren ble det dratt opp flere fine røyer og ørret.

Første uka var det fint vær med godt fiske og mye døgnfluer, vårfluer og selvsagt massivt med mygg på vannflaten. Ørreten og røya gikk og fråtset i disse insektene og det var ikke alltid fisken tok tørt, derfor måtte vi til med kulehodenymfer, og det gjorde susen. Noen ganger så jeg røya bare noen få meter fra meg, "dette blir jo lett match" hvisket jeg til meg selv, men den gang ei. Var ikke lett å lure den til og ta flua.
Jeg fikk mye fisk både ørret og røye, og den største røya var på 1,7kg og største ørret var på 1,5kg.
Mye av fisken ble satt ut igjen, men vi tok noe for å lage noen deilige fiskemiddager.
 

 

Bardu ørret på 1,2 kg tatt på en blå kulehode nymfe. Bardu ørret på 1,2 kg tatt på en blå kulehode nymfe.

 

Alle fisker ble tatt på mine egne mønster.
Utstyret som ble brukt var en Vangen V-Pro III i #5 med Cortland 555 flytesnøre på en Vangen Phantom snelle. Må bare si at det var helmaks og kjøre stor fisk på dette utstyret.
Ja ja, da er det 1 år til neste tur til Bardu og jeg gleder meg allerede…

Tekst og Foto: Harald Larsen

Kategori: