Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Harald er fiskegal og lever av å binde fluer

Foto: Joakim Chavez Seldal

– har funnet sitt paradis i Ryfylke

Harald Larsen, en 61 år gammel fluefisker med 40 års erfaring, som lever av å binde fluer. Han har funnet sitt paradis i Ryfylke, nærmere bestemt Døvik, hvor leiligheten hans er fylt med fiskeutstyr. Han har landet nesten 100 sjøørreter i år, de fleste blir satt tilbake i sjøen. Han deler sin lidenskap for fluefiske og viser frem sitt enorme utvalg av stenger, snører, og ikke minst fluer og fluebindingsmaterialer.

Larsen har reist rundt i årevis for å fiske, binde fluer og holde kastekurs. Han har også jobbet som selger for fiskeutstyrsprodusenter og skrevet om fluefiske i ulike magasiner. Fluefiske er hans livsstil, og han er stadig opptatt av å utvikle nye fluer og forbedre eksisterende mønstre.

Les om noen av Larsens minnerike fiskeopplevelser, inkludert en dramatisk episode hvor han mistet fotfestet og gikk i elva mens han kjempet med en stor laks. Han har også tilpasset fluemønstrene sine basert på observasjonene fra terrassen sin, som førte til suksessfulle fiskeopplevelser.

I dag lever Larsen av å binde fluer for privatkunder og firmaer. Han har designet over 100 fluer og fungerer også som kasteinstruktør. Larsen deler sitt beste tips for de som vil begynne å fiske, inkludert å dra til sjøen, bruke en spesifikk type sluk for sjøørret, og velge fluer som imiterer reker, krill og småfisk for fluefiske etter sjøørret. Han understreker også viktigheten av å oppsøke grunne områder i sjøen for å finne sjøørreten. Larsen deler sin kunnskap og lidenskap for fluefiske gjennom sin egen nettside, hvor han viser bilder av de fluer han lager og selger.

Les hele artikkelen i Strandbuen her (abonnement)

Kategori: