Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Drømmen om Tana

Publisert: 26.02.01

Har du en drøm om å fiske i en av verdens beste lakselver og samtidig oppleve noen eksotiske sommerdøgn i Finnmark? Da har Fiskeguiden et forslag.

Storfossens ukronede laksekonge Martin Henriksen er gått bort siden sist sommer. Men kona Ellen ønsker fortsatt å leie ut den fullt utstyrte vakre eneboligen til hyggelige fiskegrupper til sommeren.
5000 for en hel uke ved Storfossen


Med fem rom og soveplass til 10 personer, skal hun ha 5000 kroner i ukeleie og et tillegg på 150 kroner for hver oppredd seng.

Eneboligen ligger vakkert til på en høyde med utsikt over Tana og den kjempeflotte fiskeplassen under Storfossen. En glimrende base for den rette fiskergjengen.Guide

Hennes sønn Henry Henriksen har nettopp giftet seg med en russisk jente og har egentlig nok å drive med på gårdsbruket. I den grad han har tid, vil han ro og guide morens gjester på elva.
Henry og andre kjentmenn på Tana tar mellom 200- og 300 kroner timen og halvparten av fangsten for å ro fiskere i Storfossen.

I tillegg til roingen, er Henry villig til å vise sine gjester de beste fiskeplassene og måten de skal fiskes på, og for dette avtales en pris på forhånd.Innover langs sideelvene


Dersom Henry selv ikke har tid og anledning til å bli med, skaffer han en annen kjentmann som kan følge gjestene innover til sideelvene og til andre spennende fiskeplasser til avtalt pris.
Klikk deg inn på Tana og les om denne kongen blant våre lakselver i nord.

Å fiske i Tana er en opplevelse du kanskje får bare en gang i livet. For en sportsfisker-gjeng, en vennegruppe eller som en firmatur, er dette kanskje det beste tilbudet Fiskeguiden kan servere sine lesere for den kommende sommersesong.Rent og pent


Ellen er ei grepa dame som har det ren og ryddig i eneboligen sin. Til sommeren flytter hun ut. Overlater det til sportsfiskere. Forutsetter at de behandler hennes hjem like pent som hun selv.
Å leie ut huset sitt til hyggelige fiskere, var også hennes avdøde manns ønske. Dessuten trenger hun noen ekstrakroner etter at han gikk bort ved nyttårstider, og ikke lenger har lønna han fikk for å ro fiskere under Storfossen.Bildene:


De to bildene ble tatt sist sommer, mens Martin Henriksen fremdeles levde. Det ene er fra den fantastiske fiskeplassen under Storfossen, like nedenfor boligen. Det andre bildet er tatt av Martin foran boligen som enken Ellen nå akter å leie ut til fiskegrupper som kan stelle seg selv.
 

Kategori: