Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Eventyrlig laksefiske utenfor Årgårdselva!

Publisert: 09.07.03

Det meldes om et rikt laksfiske i de fleste norske elvene, og fortsatt koker det av stor og mellomstor laks i sjøen utenfor elvene. 2003 vil trolig gå inn i rekken av år med overflodsproduksjon av fisk og vilt. Det meldes om mye rype og annet småvilt, og også i innlandselver og vann meldes det om stor, fin og feit fisk.
Så spørs det om vannføringen i elvene er stor nok til å føre de store laksemengdene opp i elvene, og spesielt frykter man forholdene i flomelvene. Sausvassdraget stenger i morgen på grunn av lite vann, og flere andre vassdrag likner nå mer og mer på små rislebekker der det også er nesten umulig å fiske på skikkelig måte.


Fra Finnmark kommer urolige meldinger om lite vann, og de av våre lesere som skal dit, bør klikke seg inn på elvesidene våre, finne adressene til kontaktpersoner og ringe for å sjekke forholdene.Eventyrlig fiske utenfor Årgårdselva


Men noen utnytter også laksens manglende muligheter til å komme seg opp i elvene. I sjøen utenfor elveosen til Årgårdselva drives det nå nemlig et eventyrlig laksefiske. Frank og Kjell Opdahl fra Levanger har i løpet av tre døgn tatt 50 laks. Fjorden koker av laks som venter på regn.I fjorden utenfor andre elvemunninger finnes sikkert de samme fiskemengdene, men Fiskeguiden finner det nødvendig å understreke at fisker du i sjøen, må du holde deg klart utenfor forbudssonene. 

Kategori: