Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Laksefiske i Namsen ut på auksjon!

Publisert: 25.11.04

Namsenvassdragets grunneierforening (NVGF) har planer om å auksjonere bort en meget eksklusiv fiskeweekend i Namsen helga før neste års laksesesong starter. På denne måten håper de å få inn en god del ekstra penger til finansieringen av det det nasjonale kunnskapssenteret for laks og vannmiljø som skal stiftes i Namsos 30. november.


- Vi har ambisjoner om at auksjonen skal innbringe store beløp, uten at vi har tallfestet det foreløpig. Her dreier det seg om full pakke, fra overnatting, profesjonell guiding og fiske i to døgn. Dette skal bli noe unikt der alt skal være tipp topp, sier leder Tom Riise-Hanssen i NVGF til Namdalsavisa i dag. Han er ikke i tvil om at det å ha Namsen helt for seg selv, er meget eksklusivt for de mest ihuga fiskerne.- Av erfaring vet vi også at storlaksen er på tur oppover når det nærmer seg 1. juni. Jeg er ikke i tvil om at dette oppfattes som meget eksklusivt i de rette kretser, sier Riise-Hanssen.
Les mer om saken i NamdalsavisaGod ide?


Fiskeguiden mener auksjonen synes å være en glimrende ide for å finansiere det planlagte kunnskapssenteret. Ved å søke om fiske noen dager før fredningstiden utløper, vil man på denne måten hente inn friske penger uten å belaste den vanlige årlige inntekten som elveeiernes har av sitt laksefiske.Fiskeguiden er imidlertid i tvil om hvilke konsekvenser det har å slippe løs et laksefiske utenom den fastsatte fisketiden for å finansiere gode formål. Ideen kan lett fanges opp i andre distrikter med attraktive lakselver. Spørsmålet er imidlertid om laksebestanden tåler en slik utvidelse.
 

Kategori: