Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Reportasje fra Fiskeguiden.no

Mens mort jakter om natta, er abboren avhengig av et godt fangstlys. Det finnes det forskningsrapporter på, og som ikke minst isfiskere bør merke seg i solfattige vinterdager.

Den beste tiden for isfiske etter abbor i februar, skal være mellom kl. 10 og 13. Før og etter denne perioden, veksler fangstene veldig, alt etter temperatur og barometertrykk.Etter hvert som det blir lysere, kommer bitetiden tidligere på dagen, men som regel må du vente til et par timer etter soloppgang. Mange abborfiskere har også opplevd at man i blant får en kort biteperiode like før solnedgang, som om abboren vil ha en godbit å "tygge på" som nattmat.

Lyset på 5 meters dyp er 100 ganger sterkere enn på 18 meter. Det betyr at abboren om vinteren trekker inn på grunnere vann, noe også de fleste isfiskere har erfart.Ved at morten er aktiv om natta, er den sterkere beskyttet mot erkefienden gjedda, samtidig som morten i svarte natta kan forsyne seg av næringsdyr som nettopp kryper frem fra bunnen i mørket. Det er trolig også forklaringen til ålens døgnskjema.

Fiskeguiden vil gjerne høre om andres erfaringer med abborfiske, og vi er selvsagt ute etter råd fra abbor-eksperter. Det finnes en del fiskere som alltid kommer hjem med kilos abbor. De har funnet de attraktive standplassene, men er det bare det som er avgjørende? Bruk gjerne debattsiden vår!

Kategori: