Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kjempeflott mai-fiske i lakselvene 2003!

Det ble meldt om et bedre mai-fiske enn på mange år i Bjøra, Enningdalselva, Numedalslågen og Stordalselva i Åfjord. Elvene hadde perfekt vannføring og temperatur. Forventningene er skyhøye!

Det var spådd mellomlaks - og storlaksår i Numedalslågen i 2003, og det så ut til å slå til, fortalte Arild Lie Jonsmyr til Fiskeguiden. Den største hadro Didrik Henriksen i land. Den veide 17,1 kilo og ble tatt på Bonnestad. På bildet har vi to ivrige sportsfiskere som fikk en fin start 18.mai, til venstre Arild Nilsen med sin laks på 10,5 kilo, mens kameraten fikk en på 9,2 like etterpå.Vannføringen var i største laget for fluefiske, men sank ettre hvert. Med en idealtemperatur på 10 grader, var forventningene store. Bruk synkesnøre og tubeflue, foreslo Jonsmyr.
Waterproof inviterte til gratis fiske og kastedemonstrasjon på Stubben.

Sensasjonell start i Enningdalselva


Mens det i hele fjor ble tatt 95 laks, var det tidlig dratt på land 60 laks i Enningdalselva, fortalte Fiskeguidens kontaktmann Espen Flyvholm. Det var stor laks også. 3 på over 14 kilo. Snittvekta var 8,5 kilo! Vannføringen var kjempebra og temperaturen ideell.Kobben følger storlaksen!I Bjøra var det i mai landet 40 laks med en snittvekt på over 10 kilo, fortalte Håkon Sprauten . Vannføringen var perfekt – temperaturen også, sa roeren Kjell Pettersson til Fiskeguiden. Han så lyst på forholdene i Namsen, til tross for at det var sett kobbe i vassdraget.Willy Tørhaug landet sin livs laks på Røttersmo/Glømmen i Bjøra. Den veide 13 kilo og ble tatt på en Bomber (15A). Han har fisket i Namsen og Bjøra i 16 år, men dette var hans største laks til nå. – Den var seig og drev ap med meg en hel time før jeg fikk den på land, sa den glade fiskeren .


Beste mai-fiske i Stordalselva i Åfjord på 10 år!
Etter regnværet, steg elva, og i løpet av siste døgnet var det tatt flere laks, fortalte Ingvar Staven til Fiskeguiden. Han har nesten mistet oversikten. Meldinger strømmer inn fra alle kanter, om folk som hadde fått laks og folk som hadde mista fisk.

Elva var perfekt, sa Torstein Staven, og regnet med fullt kjør gjennom hele helgen.

Store forventninger i hele lakse-Norge!
Med de flotte mai-fangstene vi opplevde i de elvene som åpnet 15. og 16.mai, så sportsfiskere fra hele landet frem til fiskestarten i de fleste andre elver som åpnet 1.juni og 15.juni. Dette kunne bli et fantastisk lakseår om vi fikk nok av nedbør resten av sommeren. I hvert fall var det ingen tvil om at det ville bli et storlaks-år.

Kategori: