Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Her får du bare ørret på over kiloen!

Knut-Harald Hofsøy, Kjetil og Glenn Wilsgård og Geir Arne Markussen i Senja avslører her sine fiskehemmeligheter i Troms og Finnmark.

Vi har vært der tre år på rad. Ligget i telt et par dager. Fått fisk hver gang. Stor ørret. Ingen under 1 kilo! Snittvekta ligger på halvannen kilo! Rart å måtte slippe ut igjen slik storørret i mangel på muligheter å bære den hjem, forteller Knut-Harald Hofsøy i Senja til Fiskeguiden.

Sammen med arbeidskolleger ved et fiskeforedlingsanlegg i Senjahopen , Kjetil og Glenn Wilsgård og Geir Arne Markussen, oppsøker han sine favorittsteder og samler på gode fiskeminner fra eventyrlige fiskeplasser i Troms og Finnmark. Som erfarne sportsfiskere flest, er de ikke engstelige for å avsløre sine hemmeligheter. Bare hyggelig å kunne dele gledene med andre, synes de.

Drømmevannet!
Drømmevannet ligger i fjellet mellom Stabbursdalsvannet og Jotka Fjellstue. Det har ikke noe navn. Det gjør sportsfiskere ekstra nysgjerrig.Ta bilen innover forbi Stilla. Parker 350 meter fra den andre bommen. Så ringer du til Jotka Fjellstue, tel 78 43 45 54 og bestiller skyss inn til fjellstua, som koster 200 kroner pr. tur.Fra fjellstua tar du bena fatt, med telt og sovepose, med stekepanne og smør og en rømmeklatt og setter kurs for det navnløse vannet, som er merket på kartet og ligger 427 meter over havet. Du kan beregne 3 timers rolig gange, sier Knut –Harald Hofsøy.Du kan velge mellom to stier. Den ene går innover fjellet og er godt merket, den andre går langs fjellfoten østover, på sørsiden av Njoaskejavri ( 455 m.o.h.) Følg scooterløypa slik den er avmerket på kartet helt frem til vannet. Der slår du deg ned!

Du trenger kartblad nr. 1934 I og 1934 IV Cåggarassa, dessuten Gargia-kartet i starten.
Legg deg på sørsiden av vannet
Den beste teltplassen ved drømnmevannet ligger på sørsiden, der det kommer ut en liten bekk fra Roancejavri. Fisk fra den siden vinden står deg i mot. Hofsøy bruker for det meste ev 10 grams Sølvkroken Spesial, i kobber med rødt band. Den får han alltid fisk på, enten det er ørret eller røye.Det er fin utsikt fra det navnløse ørretvannet. Her er åpent lende. I sør kan du skimte Jiesjavre.

Stor røye!
Kanskje treffer du gjengen fra Senja dersom du tar turen denne uka. De er nå på vei innover til Jotka Fjellstue for å utforske Krokvannet. Der skal det gå stor røye!
Sennalandet
Senja-gjengens nest beste fiskeplass på Sennalandet, på kommunegrensen mellom Alta og Kvalsund. Her finner vi Holmvannet, Gukkesjavri og Feitfiskvannet, eller Buoidesguoljavrri ( 371 m.o.h.), som det heter på samisk. Her bruker du kartet som heter Sennalandet 1935 III.
Ifjordfjellet!


Videre på listen over sine beste fiskevann kommer Ifjordfjellet. Der ligger noen vann 6-10 kilometer fra riksveien som du kan få høy fiskefeber av.
Gærbet-området i Troms!
Ellers svermer Hofsøy til sine god vann i Nord-Troms, og trekker spesielt frem Gærbet-området. Der er det massvis av fin røye på 7-8 hekto i snitt.Bildene som er tatt av Knut-Harald Hofsøy og hans fiskekamerater kan ta pusten fra hvem som helst. Det første er av Knut-Harald med fjorårets fangst, det neste ser vi Kjetil Wilsgård med en av sine rugger. Og ørreten er ikke akkurat hvit i kjøttet. Filetert og beinfri smakte den himmelsk, forsikrer Senja-gjengen, som ikke hadde noe annet valg enn å slippe det meste av storfisken ut igjen. Ja, et par tok de med ned igjen til vertskapet på Jotka Fjellstue, som hadde kjørt dem inn i herlighetene…

sennalandsroye.jpg

sennaorret.jpg

Kategori: