Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

-Steinsfjorden Norges beste isfiskevann!

Norgesmesteren Thomas Ødegård fra Eina er ikke i tvil. Selv om det var mer større fisk i Steinsfjorden før, og om han ikke fikk noen kilosabbor under NM i isfiske, så er det neppe noe sted du får så mye fisk med et snitt på 100 gram, sier han til Fiskeguiden. Da han var oppe Steinsfjorden og tjuvtrena 14 dager før mesterskapet, fikk han i hvert fal en abbor på over kiloen.

-Men under NM fikk du 170 fisk på til sammen 14,2 kilo. Det blir jo bare litt over 80 gram i snitt?
-Ja, men de fleste andre vann har langt mindre abbor, presiserer Thomas.På Lyseren sist helg fikk jeg 280 fisk på 6,2 kilo. Det ble bare 22 gram i snitt!

7000 fisk i løpet en vinter!
Thomas Ødegård er en av våre ivrigste isfiskere som hver bidige helg borer seg frem og drar opp mengder av fisk i mange forskjelle sørnorske vann. I løpet av en vinter kan det bli oppimot 7000 fisk.
Kobler av med storgjedda i Einavannet!
Men innimellom slagene om småbabboren får han brynt seg på større fisk på Einavannet – der det går gjedde på minst 14 kilo! I dag er han ute og ismeiter etter gjedda med 100 grams sik som agn. I morgen skal han over og konkurrere på Storsjøen i Nord-Odal. Og slik holder han på helt frem til 25.april. Da avsluttes sesongen med isfiskestevnet i Trysil.
Hvorfor får alltid Thomas Ødegård mest fisk?
Selvfølgelig er han helt fiskegær’n som mange av oss andre. Det er det ingen tvil om. Men fiskemetoden, teknikken og feelingen må være inne. Alt etter forholdene bruker han enten pimpel med lyskrok eller han lokkmeiter med en liten blank dings og en fjærmygglarve festet til en 12-16 krok i enden på senestubben.

Skal du lykkes med ismeite, må du være lokalkjent. Den beste måten er å gå dit du ser de lokalkjente fiskerne holder seg, men aller best liker Thomas å lete seg frem til egne plasser der han kan være for seg selv.


Trekker opp 2-3 fisker i minuttet!
Men det er det ikke tid til under et mesterskap, der du må trekke opp en fisk i minuttet for å nå til topps. Fiskekompisen Halfdan Sangnes mener Thomas vinner mye på å trekke opp fisken raskt – for så få snøret ut igjen fortest mulig. Ja, Thomas innrømmer at det går fort for seg når abboren biter. Ikke sjelden drar han opp 2-3 fisker i minuttet!


Kjenner han ikke fisk i løpet av et halvt minutt, løper han videre og borer så issørpa spruter. Er han ute etter storabboren, må han vise litt mer tålmodighet. Storabboren er mer slu og var av seg.


Godt arrangement!
Fiskekompisen Halfdan Sangnes er også en erfaren isfisker. Også han er glad i Steinsfjorden. Selv om det under NM ikke ble så mye storfisk, er det vanlig å få den oppimot halvkiloen, sier han. Med ei snittvekt på 100 gram er Steinsfjorden en stor opplevelse sammenliknet med andre isfiskeplasser, understreker han. Ringerikes Sportsfiskere har klart å skape en fin atmosfære rundt sitt årlige arrangement.
Mormyshka
Halfdan bruker mest mormyshka i gull eller sølv, i mindre vann går han over til farger som svart og knall rød. I vann med større fisk skifter han til sekskantede mormyshka i gull. Ellers fisker han mye med kombinasjoner av lokkemeite med maggot og fjærmygg.
Må bli en flinkere fiskespiser!
Om gutta spiser fisken sin?

Jo, i blant tar vi med oss hjem noe av den større abboren, uten at jeg vil skryte av at jeg spiser så mye av fangsten min. Må nok bli en flinkere fiskespiser, sier Halfdan.

isfiske.jpg

is3.jpg

Kategori: