Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Bli med på vulgata-fiske på Hadeland!

Øverst Morten Minde tar oss med ut til kalksjøer på Hadeland i Belly Boat for å knipe den store ørreten.

Fiskeinstruktøren Morten Minde i Scandinavian Sportfishing & Wildlife i Hønefoss har noen av landets best organiserte fisketurer. Han har tilegnet seg massevis av kunnskaper om fluefiske etter ørret på Østlandet, og har nå et meget profesjonelt opplegg fra myggfiske tidlig i mai, via vulgata-fiske i begynnelsen av juni til streamer-fiske fra St.Hans til midt i august.

Noe av hemmeligheten hans er at fisket foregår i bl.a. private vann som han har leid over 10 år og selv forvalter og har eneretten til fiske i. Det er kjempeproduktive krystallklare kalksjøer med et unikt plante- og insektliv. Ørreten vokser kvikt, og i alle vann er det muligheter til å ta ørret på opptil 5 kilo.

Start 10.mai


Fluefiske starter allerede 10.mai i de fleste ørretvann i Sør-Norge. I stille vann kan du se ørreten sporvake etter mygg og myggpupper, som du kan imitere og fiske på om kvelden, mens du om dagen setter på en flue som imiterer den tidligklekkende brune myrdøgnflua.Vulgata-fisket
Sjøsanddøgnflua ( vulgata) klekker i de tre første ukene av juni. Har du ikke opplevd dette og elsker å fiske med tørrflue og smekre stenger, bør du melde deg på en av turene til Morten Minde. Det er dagsturer som går til hans ”private” kalksjøer på Hadeland 6. og 13.juni, og koster 750 kroner pr. person. Du får ikke lov å ta mer enn 5 fisker pr. dag, og det er ikke uvanlig å få fisk på opptil 3 kilo!

Dypvannsfiske med streamer!
Vanligvis er det er dødt sommerfiske i de mange varme østlandsvann i juli, men Morten Minde har løst også dette problemet. I vann med temperaturer på 20 grader legger han opp fiske med streamer og synkeline etter storvokst ørret over store kalde kilder på bunnen av sjøene. Noe å tenke på.Mer informasjon om vulgatafisket og andre fisketure, finner du på www.troutfishing.no eller www.ørretfiske.no. God fornøyelse!

Kategori: