Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Fiskeguiden spår kjempefiske i Orkla!

Orkla seiler opp som en av Fiskeguidens største favoritter denne sommeren. Over 300 laks har passert Bjørset i Meldal hittil i mai. Det er dobbelt så mange som til samme tid i fjor. Dessuten hadde man tre sterke årsklasser og en god smoltutgang i fjor. Med skikkelig vannføring og fin temperatur, bør denne sommeren gi rekordfangster, mener Fiskeguiden.

Sommeren kom altfor tidlig og tok med seg det meste av snøen i fjellet. Men siste uke kom det mer snø. Dessuten er ikke Orkla like sårbar som andre elver. Dersom kraftprodusenten fortsetter å ta hensyn til laksen og fisket her, kan vi få både få en fin oppgangsflom første fiskeuka og en akseptabel minstevannføring resten av sesongen. Og skulle det regne ned i bøtter og spann, kan regulanten også hindre de styggstore flommene. Dessuten er det billig å fiske her. 250 kroner døgnet er rimelig i en så god lakselv. Med sin jevne vannføring og sine store laksemengder, er debn blant landets mest populære fiskeplasser.

Fjorårets største laks i Orkla


Jan Håkon Lilleng fra Askim var mann for å dra i land fjorårets største laks i Orkla. Den ble landet i Pollhølen allerede kl.0700 den aller første fiskenatta 1.juni. Den veide 20,1 kg og var 1,23 meter lang. Fangstmulighetene i år blir minst like gode, hevder Fiskeguiden.

Les mer om denne lakselva på Fiskeguidens spesialsider om Orkla. Du klikker deg dit fra startsiden.

Kategori: