Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Sommerens beste fiskehistorier!

Hvem har sommerens beste fiskehistorie? Vi legger her inn bidragene etter hvert som de kommer inn, og når fiskesesongen er over, vil vi be leserne våre om å avgjøre hvem som vinner fiskeutstyr for 1000 kroner.

Sportsfisker fikk hjelp fra en oter med å lande laksen!- Sammen med fem andre fiskere fra Jæren opplevde vi et eventyrlig fiske i Gaulfossen i Gaula. I løpet av to effektive fiskedøgn ( fire halve døgn) landet vi tilsammen 23 laks på mellom 6 og 10,5 kilo pluss en sjøørret på 2,5 kilo, alle tatt på flue, forteller Vegar Bakken(øverste bildet) til Fiskeguiden. Christian Milenkovic (bilde nr.2) fra Sandnes, tok den største fisken, og måtte dermed
gå med "ledercapsen" i tre dager. Den kjøpte vi på Nille på Støren og kostet kr. 29,90, legger han til.Men det var opplevelsen med sin egen 8 kilos-laks Vegar vil huske best fra den fantastiske fisketuren, nærmere bestemt torsdag 17.juni kl.23.Han fisket med en lett tohånds fluestang fra båt over Gaulfossen da laksen tok. Han ropte til kameratene at han ikke trengte hjelp, men etter en halvtime kjørte fisken seg fast bak en stein, like over utoset og fossen nedenfor. Ville han miste den utfor fossen?Plutselig begynte å sprelle noe voldsomt og spratt opp på en skrent, for så å forsvinne inn i skogen. Vegar skjønte ingenting. var det en flyvefisk? Han sveivet inn snøret og sprang etter inn i buskaset, til han sto ansikt til ansikt med en annen fisker, en oter som med god hjelp av Vegar hadde sikret seg dagens middag.

Mens Vegar mente det var hans laks, sto oteren på sitt. Den ville ikke gi fra seg fangsten den hadde fanget og fraktet inn på trygt land. Freste mot Vegar for å understreke alvoret.

- Det var en stor oter, forteller Vegar til Stavanger Aftenblad. -Jeg deiste til den over ryggen med fluestanga. Men først etter slag nummer to slapp oteren laksen og stakk til vanns igjen, i svært dårlig humør etter å ha blitt snytt for fangsten sin.Selvsagt blir Vegar mobbet. Tenk å måtte ha hjelp fra oter med å berge fangsten sin, er en kommentar han må leve med lenge.

Eller denne: -Nå forstår jeg de gode fangstene dine, skriver Pernard Egeland i Stavanger aftenblad. -..bare å reise ut til Vegards butikk på Bryne. Her kan både "oter" og annet fiskeutstyr kjøpes for å sikre fangsten, er Jone Paulsens kommentar til fiskehistorien i avisen.

Gavekort på 1000 kroner for sommerens beste fiskehistorie!
Har du opplevd noe spesielt, morsomt eller dramatisk på fisketuren din som du gjerne deler med andre, så send oss en mail. Vi deler ut et gavekort på fiskeutstyr til 1000 kroner for sommerens beste fiskehistorie. Hvem som skal vinne, er det leserne våre som skal avgjøre når sesongen er over.

Kategori: