Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kongen fikk bare smålaks!

Langfjordelva (Storfossen)

De mange av oss som har forsøkt laksefisket i Finnmark denne sommeren, er kommet hjem igjen uten fangst. En mager trøst kan det være at heller ikke kong Harald og de fire kameratene hans fikk noen laks under sitt fiske i Altaelva i helgen.

-Det ble bare to-tre smålaks, forteller Ivar Leinan til Fiskeguiden i kveld. Men som de fleste av oss trøster oss med. – Det ble likevel en fin tur!Det har så langt heller ikke vært noe godt fiske i Altaelva, sier Leinan. Han håper at det etter hvert vil komme opp mer mellomlaks og storlaks, og vil vente med å felle noen endelig dom over sesongen.

Prøv Neidenelva!Håvard Haugseth fra Hamar er kommet hjem fra fisketur i Finnmark. Han melderom generlt dårlig laksefiske. I Laksjohka så de ikke snurten av laks, og de lokale stengselfiskerne i Tana klaget over elendige fangster. Fisket på fluestrekket nedenfor Skoltefossen i Neiden har hatt tett besøk av finske sportsfiskere. Haugseth fikk ingen selv, men en finne han snakket med, hadde fått 10 laks på 2-5 kilo på 3 dager. Ellers melder Haugseth om godt blink(sjørøye)-fiske i øvre deler av Komagelva. Konklusjonen til Haugseth : Prøv Neidenelva.

Fiskeguiden besøkte i forrige uke Risfjordelva, Futelva, Sandfjordelva og Langfjordelva, eller Laggo som den også kalles. I Risfjordelva var vi en uke for tidlig til å oppleve det eventyrlig røyefisket. En 2 kilos laks ble vår eneste fangst, men de første forløpere av storrøya ble tatt i sjøosen. Et godt tips er å dra dit for den som nå har litt ferie til gode. Med Norwegian fikk vi tur/returbillett Oslo- Kirkenes til 1862 kroner, og med en rimelig leiebil kan man komme seg til Gamvik, og med Gamvik Gjestehus som base selv få oppleve alle de fire elvene på den fantastiske Nordkyn-halvøya.Dessverre var det for lite vann i Sandfjordselva og heller ikke noe godt fiske i langfjordelva. Til nå var det vare tatt en tredjedel av fjorårets fangst til samme tid, fortalte elvevakta Henry Johansen til Fiskeguiden.

Fiskeguiden har oppdatert sine sider for elvene på Nordkyn-halvøya, der man finner mer info om fiskeforholdene her.

Kjempegodt storrøyevann!
Hassan Elbarkani i Oslo har vært i Tromvikvassdraget og trukket storrøye til tross for at det i Fiskeguiden står at det ikke finnes røye her!
-Det er et nydelig vann med stor fisk der jeg har hatt mine beste fiskeopplevelsere. Hvert år får jeg fikk på oppimot 2 kilo, og mye av fisken som blir tatt her, blir aldri innrapportert, melder Hassan og ønsker alle en fortsatt god sommer.Dette er et godt eksempel på at enkelte prøver å dessinformere Fiskeguiden i et forsøk på å holde sine fiskeplasser hemmelige inntil våre våkne lesere avslører bløffen.

sandfj.5.jpg

Sandjordselva.

risfjordok1.jpg

Risfjordelva.

Kategori: