Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Som sild i tønne i Gaula!

Sportsfiskerne står tett som hagl langs de fleste hølene når elvene åpnes for fiske til de ulike tider i perioden fra 15.mai til 15.juli. Tron Sturle Aune har sendt oss denne flotte bildeserien fra premieren i Gaula, og vi synes bildet fra valdet til Melhus Jeger- og Fiskerforening gir et godt inntrykk av stemningen når klokka slår midnatt.

Vi er på Prestegårdsvaldet i Gaula. Natt til 1.juni. Langs hølen står 30 laksesultne sportsfiskere tett i tett. Alle er overbevist om at de skal ta årets første storlaks. Også Tommy Fjerstad fra Trondheim er på plass. Etter en fisketime setter han seg ned og studerer de andre. Som førstegangsfisker i Gaula er han opptatt av hvor de andre kaster, hvordan de fisker over hølen.

Etter hvert gir fleste opp. Med en vanntemperatur på bare 5 grader, velger de fleste å ta en pause. En etter en går de og legger seg. Noen blir sittende og grille, i påvente av morgenbettet. Klokka 02,50 er det ingen som fisket lenger.

Helt alene ved hølen, setter Tommy på en 40 grams kobber/svart Møresild og får straks fast fisk. En skikkelig spreking av en 13 kilos laks kaster seg over sluken. Under kjøringen går den i lufta fem ganger. Men 0,48-sena holder. Etter 25 minutter ligger kjempelaksen på land, forteller Tommy til Fiskeguiden, og innrømmer at Gula-turen ga mersmak, selv om Nidelva, der han vanligvis fisker, har finere fiskeplasser.

I løpet av det første døgnet ble det i Gaula landet rundt 30 laks. Det var mange store mellomlaks og laks rundt ti kilo. De fleste ble tatt fra Horg og nordover.

GaulaDSCN3293best.jpg

GaulaDSCN3290ok3.jpg

Kategori: