Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Våte drømmer blir virkelighet i Flekkeelva

Når det regner i bøtter og spann, fyker laksen på vestlandselvene. Det gjorde også Fiskeguidens medarbeider Bjørn Sandnes. Onsdag dukket han opp i Flekkeelva, en av de mer ukjente, men etter vår mening en av de beste og fineste naturskjønne lakseelvene i landet. Her er Bjørns reportasje. På Fiskeguidens spesialsider finner du alt du trenger av info for selv å oppleve lakseeventyret i Flekkeelva.

Vi snakker om dagen da alt klaffer for en laksefisker. Når lakseflakene strømmer på elva . Når vannstanden er perfekt og trivseltemperaturen i vannet er akkurat slik laksen vil ha den. Når sønnavinden gjør det godt å stå der ved elva.
De av oss som var i Flekkeelva onsdag, fikk oppfylt våre våte drømmer. Over et 30 talls laks ble landet på de to lakse-sonene. 17 av de 21 laksene som ble landet fra Harefossen og nedover til Hovlandsvatnet, ble tatt på flue! På den nederste sonen ble det dratt på land 17 laks den samme dagen…
Fiskeguiden dro på land en 4,5 kilos laks i Fløfossen og mistet en kjempefisk under Harefossen, der han danset med marken i strømmen som trakk tilbake mot fossen. Storlaksen gikk til bunns med reporterens markkrok i kjeften, la snøret rundt en av de store steinblokkene som i sin tid ble dumpet her under riksveibyggingen, og slet seg ubønnhørlig løs.

Perfekt for fluefiske
Mer enn halvparten av laksefangsten onsdag ble landet i Harefossen. Spesielt var brekket en attraktiv fiskeplass for fiskerne på begge sider. Vannføringen og vanntempen var ideell for fluefiske. Laksen bet villig.
Men også nedenfor Harefossen er det mange standplasser. 500 meter nedenfor finner du Frauhølen, en av gyteplassene for storlaksen i Flekkeelva, og 100 meter nedenfor der igjen møter du Øvre og Nedre Atteberehøl og Storekasthølen ..Dette er flotte høler for markfiske med tunge strømmer, motstrømmer og bakevjer når vannstanden i elva er god. Men også fluefiskerne vil føle seg hjemme her. Nedre Atteberehøl renner ut i Storekasthølen, en stor og lang høl der det ofte står mye laks. I tillegg finner du glimrende fiskeplasser ved Loneland gård og på strekningen ned til Hovlandsvatnet.

Dreven fisker

Fiskeguidens kontaktpersoner, Bjarne Huseklepp, er en av de som fisker mest og kjenner elva best. Har fulgt utviklingen i vassdraget fra den lå nesten død av sur nedbør og gjennom hele kalkingsprosessen til den i dag framstår som en av Vestlandets mest produktive naturskjønne lakseelver i landet. Etter regnværet 21. juni landet han ikke mindre enn 6 lakser. De fleste tok han under Harefossen. Den største var 9 kilo (bildet).Bjarne Huseklepp foretrekker fluefiske, og binder både klassikere og moderne tuber. Men han kaster også sluk når forholdene tilsier det. Da benytter han selvsagt Kleppesluken, som han har kjøpt rettighetene til og selv produserer i hjemmet sitt i Guddalen.
Fiskeguidens gode kjentmann.
Kommer du som ny til Flekkeelva, må du ikke nøle med å kontakte Bjarne Huseklepp. Med sin lange erfaring og sine solide kunnskaper om Flekkelaksen, den attraktive elva og flue-valget, bør du sikre deg hans mange gode råd før du setter i gang.
-Denne dagen har vært en drøm. Ja, helt fantastisk, sier Bjarne Huseklepp der vi ståpr sammen med ham under Harefossen mens fossen stuper ned i den berømte laksehølen til naturens egen brusende musikk. Her er han i gang med å kjøre den femte av dagens seks lakser ved Harefossen.

flikke2.jpg

flikke3.jpg

Kategori: