Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Ta et kokkekurs på badeferien i Thailand

Angelica Fritzvold og Anna Marie tilbereder sin Tom Jam Ghoong-suppe  på kokkeskolen ved stranden i Klong Prao Beach i Koh Chang.

Mens snøen laver ned hjemme og norske kjøkken venter på den første skreien fra Lofoten, er Fiskeguiden på kokkekurs i badeparadiset Koh Chang for å lære seg kunsten å lage thai-mat. Med kjøtt eller sjømat og smakfulle vok’ede grønnsaker og krydder fra den asiatiske urtehagen, strutter thai-maten av sunnhet, fastslår Anna Marie Ianssen fra Oslo.

Stadig flere nordmenn oppdager Thailand som et fantastisk feriemål for seg og familien mens vinteren hjemme legger sitt knallkalde islokk over naturopplevelsene og vi knapt ser et streif av sol i store deler av landet. Vennlige og smilende tar befolkningen i mot oss. De vet ikke hva de kan gjøre for at vi skal ha det hyggelig.

Vi boller oss på kilometerlange lyse sandstrender med hoteller og bungalower og restauranter helt ut i sjøkanten, drar ut på fiske- og snorkel-turer til de mange lekre øyene i den marine nasjonalparken utenfor Koh Chang, og spanderer en dag på et kokkekurs for å lære oss kunsten å lage thai-maten de fleste nordmenn blir mer og mer glade i. Matopplevelsen er en av de viktigste ingrediensene på en badeferie i Thailand.

I en av de mange turistinfo-bodene, som strutter av tilbud til vanns og til lands, finner du også listen over kokkekursene. Populære som de er, bør du melde deg på noen dager i forveien. I kursprisen på et par hundre kroner for et kurs på 4 timer, ligger det en deilig tre retters lunch med maten du selv har laget, samtidig som du blir hentet på stedet du bor og kjørt hjem igjen til døren etterpå.


Vi deltok i kokkekurset på Klong Prao Beach i Koh Chang. Kurslederen Nam, er dyktig og som thail-folk flest, utrolig vennlig. På kurset vårt var det 5 personer, tre danske og to norske turister, som alle syntes de lærte mye som de vil få få nytte av på sitt kjøkken hjemme i Skandinavia.

Anna Marie setter mest pris på hva hun lærte om urtene de bruker i maten, og hvordan de utnyttes til forskjellige curry-blandinger, som vi hjemme kjøper ferdig på glass og lite vet hva inneholder. Anna Marie syntes det var mest spennende å lage sin egen massaman-cyrry, som hun er sikker på at gubben hjemme vil bli veldig glad i.

All curry består av en basic urteblanding som tilsettes andre urter etter smak og behag. Ved å tilsette chilli får man en sterkere curry, spesielt de små røde chilli’ene kan være skikkelig hotte.

Kokkekurs.2.JPG

Samlet rundt urtene.

Kategori: