Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Fluefiske etter abbor

-Jeg er i start-fasen som fluefisker og har tenkt å fiske etter abbor, som det kryr av her i Porsgrunn. Hva kan jeg bruke av fluer? Når på døgnet biter den best? skrev Espen Westbye
(
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
) i et innlegg på Fiskeguidens debattside.Og svarene gjengir vi her:

Jimmy: Fluefiske etter abbor er en fin sport. Abboren er i farta stort sett hele dagen, men med topp morgen/kveld og særlig på varme sommerkvelder. Det er veldig spennende å se jagende stor-abbor og så legge flua i "vaket". Streamere type Dog Nobbler i hvitt eller Mickey Finn i str. 6-10 er gode valg, gjerne med litt flash i vingen. Popper er effektivt, og ikke minst den mest artige. Den tar de med ett skikkelig plask. Abboren liker ganske så høy fart på streameren, så vær ikke redd for å dra fort! Geir Hermansen:
Siden stor abbor beite mye småfisk, så dra på med med streamere str 6-8, mener Geir Hermansen. Han mener at hvite fluer med litt flash vil funke, men legger til at han ikke har noe særlig erfaring fra abborfiske. EOJ:
Jeg har fått en del små abbor på nymfer, og mener at Espen bør teste Montana og HareørenymfeDe har han fått mest på. Fisk dem sakte.
Han tror Espen kan lure abboren uansett tid på døgnet, mens EOJ forteller at hans største ble tatt på kveldinga.

Karl Inge S: Jeg har prøvd noe med rødt i, str 10-14. Ta en titt på fluer som benyttes til opphengere under isfiske. Du må kanskje komme litt ned på dypere vann sommerstid. 

Kategori: