Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Valdresjente har malt etiketten til årets rakefisk

Dato: 05.11.17

Valdreskunstneren Anne Marit Noraker har malt etiketten på årets rakefiskakevitt.

Foreldrene til Anne Marit startet med rakfiskproduksjon et par år før hun ble født, og sjøl har hun alltid vært glad i rakefisk, på tross av at hun er vokst opp med fisken. I 2011 flyttet Anne Marit hjem etter flere ut ute. Hun arbeider i dag som konservator ved kulturhistorisk seksjon på Valdres Musea. De fire siste årene har hun også sittet som medlem i Norsk kulturråd.

Beregnet på festmåltidet


Det er naturen som inspirer Anne Marit Noraker, og da særlig blader og blomster, organiske linjer og speilinger i vannet. Hun er opptatt av at det skal finnes en nerve i bildene hun maler.


Årets rakefiskakevitt er spesielt beregnet på rakefisk, som festmåltid og er produsert i 2.500 eksemplarer. Akevitten er kraftig krydret, laget på sherryfat med avrundet karakter og flott eikepreg.


Jubileumsakevitt


Årets jubileumsakevitt som symbol for den 25. Rakfiskfestivalen på Fagernes er en eksklusiv vare med kun 250 flasker for salg. Akevitten har modnet fem år på sherryfat, og en andel ettermodnet på portvinsfat. Nytes best avkjølt ved 14. grader.
 

Kategori: