Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Fisketips 2-2003: Målselva - bankers !

Målselva seiler opp som vårt stjernetips. Med det eventyrlige laksefiske vi har opplevd tre år på rad, ventes det et knallfiske også denne sommeren. Det finnes ingen kjente momenter som skulle tilsi noe annet. Tvert i mot. Den usedvanlig sterke gytebestanden de siste årene og de gode oppvekstvilkårene for laksungene i elva og ute i havet, tilsier at vi også kommende sommer vil få et kjempeinnsig av laks mot Målselvfossen og de tusenvis av fiskeplassene i dette lange hovedvassdraget og de spennende sideelvene til Målselva.

Målselva har en forholdsvis sein oppgang av laks, men under normale vann- og temperaturforhold , kan man oppleve et godt fiske allerede fra 15.juni på strekningen nedenfor Målselvfossen. Fiskeguidens kjentmann Geir Nordrum ( bilde nr. 3 ovenfra) understreker imidlertid at fiskeforholdene her er svært avhengige av vannføring og vanntemperatur. Med kjempeflom kan det nesten være umulig å fiske før 1.juli nedenfor fossen. Normalt går laksen opp trappa fra 5.juli, men Rundhaug Gjestegård, på oversiden av Målselvfossen, selger laksekort først fra 10.juli. Beste tiden i Målselva og i sideelvene ovenfor Målselvfossen er fra slutten av juli.

Rundhaug GjestegårdDet er vanskelig å finne frem til fiskeplassene ovenfor Målselvfossen. Enten bør du være kjent der fra før, eller hyre inn en fiskeguide eller annen lokalkjent fisker den første dagen for å bli kjent med laksetakene og fiskemåten.


Fiskeguiden anbefaler å ta kontakt med Rundhaug Gjestegård. Den drives av de tre jentene Kristin Nymo ( fra venstre på øverste bilde), Wenche Nymo og Inger Lise Brones. Kristin er mest opptatt av jakt, de to andre jentene er begge fluefiskere og har god kontakt med både proffe guider og lokalkjente sportsfiskere som stiller opp for gjestene, både de som er ukjente med fiskeplassene og fisketeknikken og andre som har fisket her før.

Fiskeguiden anbefaler at man bestiller 2 netter med frokost og 3 dagers fiske til en pris på 1550 kroner, med tillegg for guide den første dagen.


Eksklusivt fiske!Rundhaug Gjestegård formidler fiskekort for eksklusive sone, og vi gjør oppmerksom på at man fra i år også kan forhåndsbestille de 15 kortene som selges på den fine fiskestrekningen fra 2 km ovenfor brua på Rundhaug til 3 km nedenfor brua. Her er kortprisen 150 kroner pr. økt.

Inger Lise Brones forteller at hennes favoritt blant laksefluene er den klassiske Blue Charm. Ellers fiskes det mye med sluk som Møresilda, Stingsilda, og noen svermer til markfiske.

Legg opp en fisketur til tre forskjellige elver!


Ved siden av å leie seg inn for 3 dagers fiske påå Rundhaug Gjestegård, anbefaler Fiskeguiden i tillegg 2 fiskedager i Skibotnelva ( 2 timers kjøring unna) og 2 dagers fiske i Lakselva på Senja ( 1 time unna) fra 20. – 30.juli. Når du er på Rundhaug, bli med i trekningen om fiskekortene på strekningen under Målselvfossen og prøv en økt der!De fleste av oss tåler ikke mer enn 3 bomdager i en elv!


Skulle laksefiske svikte i en av elvene, skal det mye til for at man ikke får napp i en av de andre elvene, så forskjellige som disse vassdragene er.
Dessuten er det svært få fiskere som har tålmodighet til å fiske mer enn tre dager i en lakseelv uten å få napp!
De beste fluene i Målselva:


Selvsagt går det an å fiske med enhånds fluestang i Målselva, men så tung som den kan være, og så stor og sterk som laksen er i dette vassdraget, anbefaler Fiskeguidens lokale kjentmann og guide,
Geir Nordrum å benytte en tohåndsstang.

Av fluer velger han en treblekrok nr. 8 av Rusty Rat og Blue Charm. Mange svermer til mørke tubefluer.I reportasjen her finner du noen av Geirs favoritter som han selv har bundet.
Forøvrig viser vi til Fiskeguidens spesialside om Målselva, som du klikker deg inn på fra vår startside. Her finner du mer informasjon om den fantastiske Målselva, og email-adressen til Rundhaug Gjestegård, med link til hjemmesiden deres.

Fiskeguiden sier sier skitt fiske. Vi våger å kalle Målselva en bankers denne sommeren. Uansett er det en opplevelse å fiske der.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

malselv3.jpg

maaltube1.jpg

Kategori: