Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Ingen pangstart i Bjøra 2003!

Det er sesongåpning 2003.50 erfarne og utspekulerte storfiskere fra hele landet tråler Bjøra i 5 dager med all slags redskap uten å få en laks i oppgangstida. Det oppstår frustrasjon. Er det noe galt med oss fiskere, eller hva er det som skjer?

Men slik er laksen. Fremdeles er det hemmeligheter vi ennå ikke har avslørt og som nettopp gjør laksefisket så spennende. Men plutselig skjedde det: Gunnar Indrebø fra Oslo landet den første storlaksen i Bjøra, og dermed begynte moroa!

Ideell vannføring og temperatur


Ikke en gang Fiskeguidens guide, roer og klepper i Bjøra og Namsen, Tore Haukø ( 92 60 48 44) hadde fått landet noe fisk til i dag. Og da er det vrient, for han er lommekjent over hele elva! Riktignok hadde han en 10-12 kilos laks helt inn til land, men den løsnet fra fluekroken i samme øyeblikk han skulle ta den med hendene.

Ingen begriper hvorfor laksen ikke biter. De ser den på elva, men der holder den kjeft. Vannføringen er god. Temperaturen på 6 grader er også ideell. Kanskje kommer den med regnskurene i ettermiddag, trøster Halldis.

-Folk ringer oss fra hele landet for å høre hvordan det går og bare i går var 595 fiskere inn på nettet for å kikke om noen hadde tatt fisk, sier hun.


Hans 58.storlaks!


Men ikke før har vi avsluttet samtalen, så kommer meldingen: Gunnar Indrebø fra Oslo har landet den første storlaksen i dag klokka 13,25! En rugg på 12,2 kilo tatt på doggmark på Røttermo.
-Han er litt snål akkurat nå, advarer Håkon, i telefonen på Skogmo Gjestgiveri. Og Gunnar bekrefter at det er lettere kaos i omkring ham!

Gunnar Indrebø er en typisk storlaks-jeger. Dette er hans 58. laks på over 10 kilo. Rekorden hans er 16,5 kilo fra Drammenselva. Den vil han slå her i Bjøra!

20 laks på over 4 kilo i Stordalselva i Åfjord!


Dette kan bli det beste lakse-året på 10 år i Stordalselva i Åfjord, sier Torstein Staven til Fiskeguiden. I løpet av de første 8 dagene er det tatt 20 storlaks. Truls Rønning (øverste bildet)landet den første, en fisk på 8,9 kilo. Den største veide 13,8 kilo ble tatt på flue av Svein Arnevik fra Åfjord. Av de andre var ingen under 4 kilo!

Vanntemperaturen er fortsatt ideell på rundt 10 grader, og selv om vannføringen går litt ned og fangstene litt variable, er det hele tiden laks på vandring. Med noen regnskurer vil sjansene atter være på topp.

Etter den fenomenale starten, ser Torstein Staven frem til en god storlaks-sesong og mye moro ved elva.26 laks med snittvekt på 9,5 kilo!I Enningdalselva trekkes det stadig opp mer storlaks, forteller Espen Flyvholm, som selv har tatt en på 5,8 kilo. Og skuffelsen til 11 år gamle Andreas Flyvholm (bildet), som i følge vår reportasje måtte slippe ut igjen en overstøing, varte ikke lenge. Han fikk sin blanklaks på 9,3!
Det er til nå tatt 26 laks i Enningdalselva. De største veide 13,2 og 14,8 kilo, og snittvekten på fangsten hittil, ligger på 9,5 kilo!

Kategori: