Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Første storlaks på flue på Brufoss!

Gratulerer! Tore Flåten fra Svarstad ( til høyre) har tatt årets første storlaks på flue i Brufoss-området. Det skjedde i går på Føssa mellom Brufoss og Hvittingfoss, melder Waterproof Flyfishing til Fiskeguiden.(2003).

Det var under et kastekurs på Føssa at fluefiskerne fikk øye på noen storlakser som lå og veltet seg ute i hølen. Og alle ble selvfølgelig i fyr og flamme. Skulle det lykkes å ta en av dem på flua?De begynte å fiske fra vestsiden, men der var det heller dødt. Ikke et napp!
Etter et par tre timers fiske valgte vi å gå over til østsiden og prøve lykken
der.

Da skjedde det. Samtidig som de kom ned til elva der, hoppet det en diger rugg ute i strømkanten.

Tore Flåten , lokal guide og kjentmann lot Asbjørn Elliassen fra Oslo ( til venstre på bildet) prøve
først, som en guide alltid må gjøre.
Men laksen var ikke lett å lure, og Asbjørn måtte vade tilbake med
uforrettet sak.


De lot hølen hvile en halvtime,til sola gikk ned. Så var det Tores tur.

- Nå tar jeg den ! ropte han til Asbjørn. Og laksen kom som torpedo i halveis undervannstilling og slukte hele flua i et grådig jafs.

Etter tre heftige utras, og med en fisker med hjertet i halsen, ble storlaksen landet etter 20 minutters duell.

Gratis instruksjon i fluefiske for damer!I en lykkerus over at Waterproof Flyfishing tok første fluefiskede storlaks på Brufoss, inviteres
jenter - unge som eldre -til et gratis fluekaste kurs på Brufoss førstkommende tirsdag!

Ring den hoppende glade fiskeguiden Tore Flåten 95 88 53 88, og meld deg på. La ikke denne muyligheten gå fra deg!

Ellers ble det sist uke tatt fantastiske fangster og oppgang av stor laks på
Kjærra. Denne fisken står på Brufoss helga, så kom dere ut av godstolen og ta en fisketur til Brufoss !

21 laks tatt i Kjærrafossen på en eneste dag!


Det skal bli spennende å se hva Numedalslågen leverer av fangster denne sommeren! Tirsdag 24.juni ble tatt 21 laks i Kjærrafossen og det er uvanlig mye fisk på elva til å være så tidlig i sesongen. Det står nå mye laks i Hvarnesområdet og oppover i fossene, melder Frode Andersen.www.numedalslågen.no.

På Utkleiv i Hvarnes, Sandefjord JFFs vald, er det til nå fanget 5 - 6 mellomlaks, 2 - 3 uker før fisket vanligvis kommer skikkelig i gang. Det viser seg også mye fisk og det er nå i slutten av juni like mye fisk å se som om det skulle vært slutten av august-september!

Også fra Holmsfoss hører vi om mye laks og brukbare fangster.
Ved å fjerne næringsfisket kan Numdelslågen gjennomrette sitt gamle berømte rennome som en av Norges beste lakseelver for sportsfiske!Hva er så grunnen til at vi har så bra med laks oppover i elva så tidlig i sesongen nettopp i år? Det kan være flere grunner til det. Nærliggende er det å tenke på en kombinasjon av godt innsig av laks,god temperatur og fin vannføring, slik mange elver opplever det. Likevel er nok hovedårsaken det reduserte yrkesfiske etter laks i sjøen og i elva.

De nye forskriftene for yrkesfiske i elva, har tydeligvis vært et effektivt grep av fiskeforvalteren i fylket for å høyne Numedalslågens rennome som sportsfiskeelv.

Som kjent får næringsfiskerne (flåtefiske, teiner, mm)fra i år ikke starte fisket før 1. juli. Tidligere tok de gode fangster av mellomlaks de første to ukene etter starten 15.juni, og man antar at det er mye av denne laksen sportsfiskerne nå får nyte godt av.

Fnagstrapporten for 2003 vil fortelle om så er tilfelle.

Kategori: