Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Kjempefangst i Altaelva!

Altaelva er ett av de norske vassdrag der laksen biter best på flue. Og det gjelder ikke minst storlaksen. Likevel har mange gått tomhendt hjem fra den berømte elva i sommer, Men det gjorde ikke Anna Synnøve Jenssen og hennes to fiskekamerater Oddvar Olsen, begge fra Alta og Adler Bårdsen fra Burfjord. Fra kl.18 til kl.12 neste dag, landet de onsdag 29.juli 2003 7 storlaks, 9 smålaks og 9 sjøørret i Jorra-sonen!

Adler Bårdsen , som tok disse bildene, fortalte Fiskeguiden om den eventyrlige fangst-serien. Han har fisket i Alta i 20 år, men maken til storfiske har han aldri vært med på.
Egentlig hadde de ikke den store trua på å få noe fisk, så mange de hadde hørt om var kommet tomhendte hjem. Derfor hadde de med seg godt med grillmat for å nyte sommerkvelden ved elva.

Men regnværet natta før var nok det som skulle til for å gi elva den nødvendige fargen til å vekke storlaksen. Grillmaten ble kald før de rakk å spise den. Det var ikke måte på bett. Da fiskedøgnet var slutt, var det bare å telle opp:

7 storlaks på 7 – 10 - 10,5 – 11,5 - 12,5 –13,5 og 15 kilo

9 smålaks fra 1,5 til 3 kilo og 9 sjøørret fra 7 hekto til 2 kilo. Den samlede vekta var 115 kilo!

Vi fisket både fra båt og land, men ikke spesielt etter sjøørret, og brukte derfor kun laksefluer som vi selv hadde bundet. , forteller Bårdsen. Fluene er selv laget. Vi hadde samlet vekt på 115 kg.
Fiskeplassen heter Jorra, og er den nederste av strekningene i Altaelva hvor døgnkortene blir solgt.Det var Anna Jenssen på Alta River Camping som hadde fiskekortet, og som hadde tatt med seg de to erfarne fluefiskerne. Hun var med, mest for å lære. Hadde ikke fisket med flue før, men med god hjelp fra sine ”instruktører”, fikk hun da en sjøørret på en kilo. Hun hadde også tak i en smålaks, men fikk fingeren i klem i snella og måtte på land for å få hjelp til å løsne den. Dermed forsvant fisken for godt.
Vi tar med Bårdsens bildeserie, som forteller mer om både fiskeplassen og fangsten enn hundre fagre ord....

alta1.jpg

altar4.jpg

Kategori: