Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Sportsfiskerens vinterferie-paradis

Driver du sportsfiske eller skriver om fiskesport mesteparten av året, kan det være lurt å ta et par ukers ferie og gjøre noe helt annet mens islokket ligger tjukt over norske elver og vann. Dessuten opparbeider du deg kanskje en friere stilling til å fiske resten av året ved å ta med deg kjæresten din på en 14 dagers ferie i et sydhavsparadis når snøen laver ned og kulda biter kroppen din hjemme.

På min farting jorda rundt i årevis, har jeg funnet mitt ferieparadis sydpå. Der er jeg nå. Dette er også grunnen til nyhetstørken på Fiskeguiden de siste par ukene.

Denne nyhetsmeldinger sender jeg ikke for å erte på meg lesere som jobber og sliter seg gjennom vinterkulda hjemme. Jeg vil bare benytte anledningen til å gi dere et tips hvor dere neste gang skal legge vinterferien.

Nasjonalpark med 47 fantastiske øyer!Koh Chang heter den vakre grønne øya mot grensen til Cambodia, helt øst i Thailand. Du flyr til Bangkok og etter en fem timers bussreise og en kort fergetur, kan du med utgangspunktet i ett av hotellene eller en av hyttene nyte en Syden -ferie i stjerneklassen.

Koh Chang er den neste største øya i Thailand. Sammen med 46 andre store og små øyer i området Trat, utgjør den en unik nasjonalpark av regnskog, frodige fjell, fossefall, silkemyke kilometerlange strender, koralløyer og rike fiskefelt (!).

FamilieplassEt feriested midt i blinken for en norsk familie! Her er det billig å bo, her er det god thai-mai, sjømat rett fra havet, til tiendeparten av prisen hjemme. Barnevennlige strender og massevis av aktiviteter som vannsport, dykking og snorkling, eller du kan dra på oppdagelsesferd på jungelturer med guide, dra ut i skogen på elefantryggen eller farte rundt i øyriket med sykkel, kano, scooter eller med båtene som seiler mellom øyene.

Hopp rett i havet!


Fra rommet ditt kan du hoppe rett i havet om morgenen. Og mens du sitter der på balkongen å se sola gå rett ned i havet, fylles strendene av oppdekkede bord, der du kan nytte den fløyelsmyke natten med sjømat du selv plukker ut av det levende tilbudet av fisk, kjempereker, thai-hummer annen sjøsnadder. Kyllingen våger vi ikke å smake på lenger. Den kan være smittet av den farlige hønsesyken, som de kaller den her.
Drømmeøya!
I morgen drar vi ut til den aller vakreste av øyene i nasjonalparken, til koralløya Koh Kam, der vi skal være i to dager. Med snorkel skal vi studere det rike livet blant korallene i det turkis-skjønne vannet utenfor de hvite strendene. Det blir ingen fisketur. Den tok vi i går. Og selv om vi ble lovet muligheter til stor fisk, fikk vi bare noe småtteri, som vi ventet i farvann som her. Det spilte ingen rolle. Båtturen i seg selv var en opplevelse, og de små asiatiske ”gullfiskene” vi fikk på kroken, virket som små, fargerike vakre levende smykker .

Sportsfiskerliv er ikke bare fisk og fisk!
Ja, slik er det i det thailandske øyriket akkurat nå. Vi legger ved noen bilder – ikke for å gjøre dere misunnelige – men for å vise at det også for sportsfiskere finnes andre sider ved livet enn fisk, fisk og fisk! Ha en fortsatt god dag der hjemme. Neste uke er jeg på plass med nyheter – de
ne gangen hjemmefra…
Med feriehilsen

ami.cohachang.jpg

Kategori: