Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Comeback i Børgefjell!

Har du lyst å oppleve ørretfisket i Børgefjell, så legg turen til siste uke av juli og første uka av august. Her er god muligheter til storfangst, men du må være tålmodig og ta med deg både flueutstyret og lettspinnstanga. God tur!

-På turen traff vi 3 sunnmøringer (fra Sykkylven) som ikke hadde fått noe særlig. De hadde gått fra Ranserdalen, men der var det mer telt enn fisk. De fortalte at de bare var ute etter storfisk, så de passerte området vårt uten å prøve lykken, skriver to kamerater om sitt spennende comeback i Børgefjell i fjor sommer på internettsiden, som du finner linken til ovenfor.

De var ute etter storfisk!
-Det var oss de traff, forteller Borge Brekke fra Sykkylven til Fiskeguiden. Sammen med fiskekameratene Ole Johnny Myrseth og Kristian Moe unnlot Borge å avsløre hva de hadde av storfisk i sekkene etter et kjempefiske i elver og vann fra Ranserdalen og nedover mot Store Tjukken.
Den største på 1,8 kilo!
Borge hadde to ørret på 1,8 og 1,5 kilo, Ole Johnny hadde en på 1,7 kilo og 6 på 600 gram, mens Kristian hadde 3 på over kiloen.

Høyfjellsfisken er lunefull, innrømmer Borge. Mens vi ved Reinsdalsvatnet opplevde at teltet vårt var dekket av klekkende døgnfluer, var det ikke der en eneste fisk å få. Det var ikke et vak å se! Men andre vann og utløpsos var det mer å hente. Ikke på morgenkvisten og ikke om kvelden, men bare mellom kl. 14 og 16, sier Borge.


Sluker og spinnere i kobber
De fisket en god del med flue, og spesielt gullhodenymfer, men mest fikk de på sluk og spinner. Borges favoritter er Lilleauren på 12 gram i kobber og Salamanderen i kobber på 6 gram. 9 av 10 fisker han lander i høyfjellsvann er tatt på kobber-sluker og spinnere, presiserer han.

Undervurdert svensk spinner.
Ole Johnny brukte bare den undervurderte svenske Akka-spinneren i gull, kobber og svart. Den er dødsgiftig!

De tre sunnmøringene gikk inn i Børgefjell fra svensk side og endte opp ved Namsvatnet og båten over derfra.

Det fikk ikke hjelpe om de måtte spandere 1200 kroner i drosje tilbake til Sverige for å hente bilen på parkeringsplassen ved utgangspunktet der!
Flyvefisk?
Borge Brekke er en ekte fjellkar som har brukt mesteparten av livet sitt ved å fiske i høyfjellsvann. Fluefiske var fremdeles lite å se av i hans guttedager på Sunnmøre. Når han stod i Straumen (Fetvassdraget) og fisket etter smålaks med flue, fikk han ofte spørsmålet om det var flyvefisk han var ute etter. Nå er det ingen som ler av fluefiskere lenger. I dag er over halvparten av fiskerne i Straumen fluefiskere.
Tørrflue og nymfe!
Borge konsentrerer seg om fluefiske etter ørret, og svermer helst til tørrflua og nymfa med nappindikator. Han liker å oppdage sine fiskevann selv, og søker da mer stille fjellstrøk. Da Borge og broren sist sommer satte kursen for det som skulle være et hemmelig vann i 1173 meters høyde på Nordvesttlandet, ble de møtt av syv telt. Ryktene om storfangstene året før hadde tydeligvis spredt seg. Aktiviteten var sparsom med spredte vårflueklekkere. De så bare noen få vak og ørreten var vrien å få. Ingen av de mange fiskere kjente et napp. Bare Borge kom strålende hjem til telt. I fiskeveska lå 6 feite fjellørreter, hver på 800 – 900 gram, forteller broren Nicolaj Brekke.
http://homefree.sensewave.com/~s168628/tur03.htm

Kategori: