Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Bilfiskekonkurranse som kultiveringstiltak!

Det ble Liv og Nils Aasheim som gikk til topps i Nisser Fiskefestival og vant en flunkende ny Toyota Yaris til en verdi av 167.000 kroner ( foto til høyre: Vest-Telemark Blad). I tillegg vant de et ukes opphold for to personer på Quality Straand Hotell i Vrådal med full pensjon, til en verdi av 11.480 kroner og ei langhelg i stor hytte på Vrådal hyttegrend, verdt 2.500 kroner.

Liv og Nils Aasheim var ute med båten og oteren hver kveld. I snitt var døgnfangsten 25 ørret , som ble fordelt på naboene i byggefeltet. I alt fikk de 3 merka fisk av de i alt 19 merka fisk som ble fanget i konkurransetiden. Nils Aasheim syntes det var et artig opplegg og ser frem til neste konkurranse, og syntes selvfølgelig det var hyggelig å vinne en bil og et hotellopphold på tre ørreter som hver veide rundt 200 gram!.
Det har aldri vært så mange fiskebåter ute på Nisser som denne sommeren, forteller Frank Lien til fiskeguiden, og lover et nytt og enda større arrangement neste sommer. For å delta måtte man ha skaffet seg oterkort til 200 kroner ( for 2 personer) og 100 kroner for stangfiske fra båt eller land.

En effektiv, lønnsom og morsom form for kultivering og forvaltning av fiskevann!
Slike fiskekonkurranser med bil og andre attraktive gevinster som premie, er en effektiv, lønnsom og morsom form for kultivering og forvaltning av fiskevann som krever et hardt fiskepress for å holde bestanden på et riktig nivå.

Den er effektiv fordi man lettvint kan ta opp store mengder fisk og slippe ut igjen den fisken man ønsker å ha der, regulert med minste- og maksmål. Den er lønnsom fordi man kan selge flere fiskekort og leie ut båter og lokke til seg flere turister, både fra egen region og utenfra som skaper større omsetning på overnattingssteder, på serveringssteder og i nærbutikkene. Den er morsom fordi den skaper spenning og forventninger og et mer aktivt sosialt samvær, og kan kombineres med andre underholdningsaktiviteter i bygda.
Gjenfangst av 19 merka fisk!
Initiativtakeren Frank E. Lien, tel 350 45 803 / 416 25 198 forteller Fiskeguiden at arrangementet ble en suksess som vil bli utviklet og videreført sommeren 2005. Av de 150 fisk som ble merket og satt ut på forskjellige plasser i det fire mil lange Nisservann, ble 19 merkede fisk fisket opp igjen. 3 ble diskvalifisert fordi den ene ble tatt dagen før åpningen, en ble tatt på garn og en ble disket fordi han hadde kjøpt fiskekort etter at fisken var tatt. Han var overrasket over en gjenfangst på bortimot 15 prosent i et så stort vann over et så kort tidsrom.

Premier for mer enn 250 000 kroner!
Verdien av bilen og resten av de attraktive gevinstene representerte langt over en kvart million. Det meste var hentet inn fra sponsorer. I tillegg ble det brukt noe av fiskekortinntektene, som i konkurranseperioden utgjorde nærmere 100 000 kroner. Han er fornøyd med resultatet. Selv om det regnskapsmessige underskuddet for konkurransen ble 40 000 kroner, mener han dette var vel verdt innsatsen. Bilfiskekonkurransen skapte store trafikk og aktiviteter som kom hele næringslivet til gode og på lenger sikt betyr langt mer.

Frank Lien, som har gått med ideen i 10 år, sier at man lærte mye av det første arrangementet, som han vil ta med seg i neste års opplegg.
Fiskeforvalter og Mattilsynet må godta arrangementet!
Dersom andre går rundt med planer om å arrangere en liknende konkurranse i sine områder, bør man på forhånd ha kontaktet fylkesmannens fiskeforvalter og det lokale Mattilsynet, for å få godkjent opplegget.
Stor fisk også!Mer informasjon får du hos :

Nisser Fiskefestival,

Frank E. Lien tel 350 45 803 / 416 25 198 eller hos Jon Inge Norbo tel 901 61 671

(Foto: Petter Johnsen).

Kategori: