Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Vi binder fluer for laks- og sjøørretfiske!

Fiskeguidens nye medarbeider Bjarne Normann Thomsen fikk gullmedalje for sine laksefluer i Mustad Scandinavian Open både i 2003 og 2004. Likevel er han mest opptatt av å binde enkle, effektive og funksjonelle fluer for laks- og sjøørretfiske. Slik legendariske Olaf Olsen i Lærdal bandt sine klassikere, ønsker også Bjarne Normann Thomsen å komponere sine fluer tilpasset elvene og miljøet han fisker i, til lysforhold, vannføring, temperatur og farge på elva. Det gir dobbelt glede å lande en laks eller sjøørret på selvbunden flue, mener han, og oppfordrer alle fluefiskere å lære seg fluebinder-kunsten.

På vår reportasjeside vil Bjarne Normann Thomsen fortelle hvordan han på sin måte binder og bruker sine laks- og sjøørretfluer. Han vil komme med sine synspunkter til praktisk fluefiske og svare på spørsmål og kommentere innlegg fra våre lesere. Legg gjerne ved bilder av egne fluer med dine erfaringer. Adressen er:


mail

Surprise – Fiskeguidens egen nye lakseflue!
For første gang presenterer vi her Fiskeguidens nye lakseflue Surprise, designet av gullvinneren fra Mustad Scnadinavian Open, Bjarne Normann Thomsen. Lakseflua foreligger i to utgaver, den ene fulldresset, den andre en hårvinge-versjon, og begge har farger som er kjent for å fiske bra i mange lakselver. Den er komponert som en all round-flue som kan gi fiskeren en overraskelse under mange forhold, både når det gjelder vannføring, vannfarge og lysforhold, mener Thomsen.Bindebeskrivelsen for Surprise, fulldresset versjon (den øverste flua):
Tag : Oval sølvtinsel


Tip : Orange flossilke


Hale : Gul topping (gullfasan)


Butt : Sort strutse-herl

Kropp : ¼ orange flossilke, resten mørk blå flossilke


Ribbing : Oval sølvtinsel


Kroppshackle : Sort hane som begynner ved ribbingens andre turn


Throat : Coq de Leon eller hot orange hane


Vinge : Sort tiur, orangefarget

kalkun, mørk blå kalkun , sort tiur


Cheek : Jungle Cock


Topping : Topping


Hode : Sort


I den hårvingede versjonen ( den nederste flua)er kroppen lik.


Ving : Sort ekorn, hot orange, blå og sort rev


Cheeek : Jungle cock.

Fluevalg
Hvilke fluer ville Bjarne Thomsen ta med seg til fiskeplassen sin om han måtte velge 4 klassiske klassiske mønstre?-Jo,sier Thomsen, da ville jeg plukke ut godværsflua Green Highlander, som fisker godt i sol, lett overskyet og fint vær. Dessuten ville jeg ta med Heggeli. Det er en god all round-flue som kan brukes fra grålysningen om morgenen til tidlig kveld. Så må jeg ha med Thunder & Lightning. Det er også en all round’er, men er såpass mørk at den funker spesielt bra ved tungt skydekke og i regnvær. Mange bruker bare denne flua. I tillegg ville jeg ha med Blue Charm – en god kveldsflue, sier Thomsen.Om fluevalg og praktisk fluefiske og mye mer, vil Bjarne Thomsen komme tilbake til på sin side utover høsten og vinteren. Spesielt vil ha ta for seg enkle, effektive og funksjonelle fluer som de fleste flubindere kan lage selv. På den måten kan de utfylle ventetiden og være godt forberedt til en ny og håpentligvis spennende sesong.

flue2.jpg

Kategori: