Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Ryggsekkturisten fant øya først!

Vicky Salem - en av pinoerene på Boracay

Det var ryggsekkturistene som først oppdaget den filippinske ferieøya Boracay, sier Vicky Salem på strandhotellet Boracay Plaza. Hennes familie var blant pionerene som bare for vel 30 år siden reiste sine første bambushytter på det som betegnes som en av verdens fineste strender. I dag er øya fylt av hoteller i alle prisklasser. Her er fremdeles mange skandinaviske og tyske gjester som nyter de den rene og billige paradisøya, men det er dagens money people som russere (bildet), kinesere, sørkoreanere og japanere som nå dominerer miljøet. Eivind Fossheim fra Fiskeguiden har besøkt Boracay, der han gledet seg over synet både av disse jentene fra St. Petersburg og det han så av fisk rundt de solbrente klippene ute i havet.

White Sand Beach


Vi kom luftveien fra Sebu til Caticlan og båt over til Boracay, men du kan også ta flyet fra Manila direkte eller båt fra Manila til Caticlan. I Kalibo, to timers-buss- og båtreise fra Boracay, er flyplassen nettopp oppgradert til å ta i mot større charterfly.


På Boracay tok vi inn på Boracay Plaza Beach Resort som ligger i den rolige delen nord på den fire kilometer lange White Sand Beach, bare noen hundre meter fra det store shoppingsenteret med kafeer og barer og nattliv for øvrig.

Best i februar-mai, men fint også i januar


Høysesongen er fra slutten av februar og ut mai. Nå i januar var været litt ustabilt. Dagene skiftet med noen skikkelige regnskurer, litt seilervind og mye sol. Helt ideelt for oss. Sjøen er varm og frisk. Sandstranden hvit, ren, fast og fin. For en billig penge kunne vik leie en båt med fører og cruise langs kysten. Mange skjønne steder å gå i land, svømme og snorkle og sole seg. Vi valgte den private stranden ved hytta til selveste general Julius Javier i den filippinske hæren. Han lar folk flest benytte herlighetene sine, bare rydder opp etter seg. Og for filippinere er det ikke vanskelig. De er renslige. Det preger hjemmene deres, hotellene og strendene.


Utrolig lave priser


Prisene på mat, aktiviteter, transport og det turistene ellers trenger, er utrolig lave etter norske forhold. Ikke minst er dette stedet for ølhunder nordfra. I happy hours – tiden mellom fem og åtte om kvelden kan du drikke så mye øl du orker for 34 kroner!
-Russere drikker øl som vann fra tidlig morgen til sene kveld, sier Vicky.


Mer info


Vi hadde en fint rom med balkong og havutsikt rett på stranda. Vi betalte en døgnpris på 500 kroner incl frokost og 10 prosent service-tax , men med den gjestfriheten, vennligheten og omsorgen de viste oss, ble det selvsagt en god del driks i tillegg. Vicky kan kontaktes på tel 0920- 8620718, eller på EPOST

Reportasje: Eivind Fossheim

DSC_0333.jpg

På generalens private strand

DSC_0248.jpg

Solen er i ferd med å gå ned, sett fra vår balkong

Kategori: