Fiskeguiden.no

Nyheter, reportasjer og 2500 norske fiskeplasser

Forsikre mobiltelefonen din!

Har du forsikret mobiltelefonen din dersom du skulle plumpe i elva eller bli rammet av en skikkelig sjøsprøyt på havfisketuren? Det lønner seg!

Bare ett kast til, så rekker jeg nok hjem til avtalt tid, tenker jeg. Det blir to kast, det blir tre, og plutselig begynner ørreten å bite som besatt.
Hva gjorde vi før mobiltelefonen kom? Jo, familien ble engstelige for at noe var hendt oss, eller vi fikk grov kjeft for å ha brutt avtalen vår.
I dag har vi mobiltelefonen. Vi kan varsle familien om at vi blir for sene til middag. Vi kan raskt få kontakt med fiskekameraten og avtale hvor vi skal møtes når det er på tide å ta en matpause eller dra hjem. Vi kan tipse hverandre om hvilken flue eller sluk fisken tar. Vi behøver ikke å tråkke etter hverandre langs elva i fare for å komme bort fra hverandre, men operere på egen hånd til vi er gått lei for dagen
Men med all sin elektronikk er mobiltelefonen en sårbar kamerat overfor vann, selv om det imponerer meg hvor mye den egentlig tåler av regnvær og juling.Forsikring

Ta en forsikring som dekker et uhell ved elva eller ombord i havfiskebåten. Ikke bare risikerer du å miste den i vannet, men plumper du selv, går det som regel galt også med mobiltelefonen din.
Lurt å ha den liggende i en av lommene med glidelås øverst i fiskevesten, eller i lommen innenfor vadebuksen.


Skulle mobiltelefonen plumpe, så har du en mulighet til å redde den. Ta av batteriet og mikrokortet og kom deg fort hjem til hytta. Sett hårføneren på maks og sett i gang å tørke den. Men hold den ikke så nær at hele greia smelter. Slå mobiltelfonen mot hånden din, for å riste ut vann innimellom tørkingen
Har mobiltelefonen havnet i saltvann, er det verre, men er du snar til å dukke den i ferskvann og deretter foreta samme tørkeoperasjonen ved hjelp av føneren, kan du også berge den i et slikt tilfelle.


Men det er høyst tvilsomt. Elektronikken er sårbar. Den kan dø for godt. Derfor er det lurt med en forsikring.

"mailto:eivind.fossheim@fiskeguiden.no">
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 

Kategori: